Over ons

Wie zijn wij?

Zowel bedrijven als particulieren kunnen bij Smit Tegels terecht.

Op 12 oktober 1987 besloot Willem Smit, toen al jaren uitvoerend voorman bij andere tegelzetbedrijven, dat het tijd was om zelf aan de slag te gaan. Een eigen bedrijf, eigen baas zijn, dat was het doel. Al snel reed hij voor zijn eerste opdracht met zijn Ford Capri richting zijn eerste klus. Natuurlijk was dit niet de eerste keer dat hij tegels ging zetten. Echter wel de eerste keer dat hij dit voor zichzelf zou doen. En zo was Smit Tegels geboren.

Al snel groeide Smit Tegels uit tot een groot bedrijf met een fors aantal tegelzetters in dienst. Want al binnen een jaar was niet alleen de zakelijke markt onder de indruk van de kwaliteit en de ‘afspraak is afspraak’ instelling van de familie Smit, ook de particuliere markt klopte steeds vaker aan bij de Koldingweg in Groningen, waar Smit Tegels destijds gevestigd was.

In 2008 besloot Willem Smit te verhuizen naar de Jeverweg in Groningen, waar ook een showroom van 350 m2 werd toegevoegd aan het bedrijf.

Op 19 maart 2014 besloten de gebroeders Raymond en Kevin Smit het stokje over te nemen en de successen van vader Willem Smit door te zetten. In een economisch lastige tijd in de bouw zijn de broers hier goed in geslaagd en hebben het bedrijf in stabiel vaarwater weten te houden.

In oktober 2019 werd naar aanleiding van de groeiende vraag in de particuliere markt de showroom uitgebreid met een vloeren showroom van maar liefs 650 m2. Een schitterende uitbreiding waardoor het reeds aanwezige assortiment nog beter tot zijn recht komt, en de consument een fantastische indruk krijgt van wat er op tegel-gebied allemaal mogelijk is.

Vandaag de dag is Smit Tegels in Groningen een familiebedrijf in hart en nieren. Gezamenlijk staan zij voor kwaliteit, korte lijnen, flexibele werkwijzen en het ontzorgen van A tot Z. Kiest u als klant voor de tegels van Smit Tegels? Dan weet u zeker dat u op een vakkundige en prettige manier kwaliteit in huis haalt.

Smit Tegels, daar waar tegelwerk naam heeft gemaakt.

De eigenaar aan het woord

Wij van Smit Tegels zijn meer dan alleen een tegelhandel, we zijn namelijk ook een tegelzetbedrijf. Dit betekent dat we voornamelijk complete projecten voor zowel de particuliere als zakelijke markt doen. Ons klantenbestand bestaat uit aannemers, bouwbedrijven, particulieren, corporaties en architecten die veelal wand- en vloertegels in het hogere segment zoeken.

Wij ontzorgen deze doelgroep volledig, aangezien we zowel de materialen als de tegels leveren en de projecten vakbekwaam afleveren met een eigen tegelzetter. De combinatie van de particuliere en de zakelijke markt, het volume en continuïteit in combinatie met het hogere segment via onder andere de koperskeuze projecten, dat is onze kracht. Los van het feit dat door deze combinatie we de uren efficiënt in kunnen delen: de afwisseling maakt het werk uitdagend en leuk. Wat we niet doen, is tegels aanbrengen die we niet zelf geleverd hebben. Ook niet bij grote aannemers, gelukkig weten onze partners inmiddels wel hoe we werken.

We zijn daarin heel consequent: Zo werkte mijn vader in het verleden ook, en die koers hebben we de afgelopen 10 jaar aangehouden net als de mentaliteit afspraak is afspraak.

Exclusieve verkoper Motto-by-Mosa

Wij zijn exclusief dealer van het merk Motto-by-Mosa

De mooiste designtegels voor vloer en wand die passen bij jouw interieurstijl. Laat je inspireren door de ontwerpers van Mosa. De Motto by Mosa-collectie is zonder afspraak in de Showroom van Smit Tegels te bekijken. Met de tegels van Motto by Mosa haal je Dutch Design in huis. Dankzij hun duurzame eigenschappen zijn de tegels geschikt voor alle denkbare ruimtes. Wil je zeker weten dat één van onze collega's tijd heeft om je helemaal te informeren, bel dan met de showroom voor een afspraak. Tel: 050-54 90 737

Lees meer

NK Tegelzetten

 

Kevin Smit heeft in 2007 meegedaan aan de Nederlandse kampioenschappen Tegelzetten.
Hier heeft hij de tweede plaats weten te behalen.

kwaliteit stapels smit tegels
Kwaliteit
Tegels kiezen, dat doet u in onze eigen showroom uit de ruime collectie van vooraanstaande merken van o.a. Sphinx, Mosa, Bisazza en Cassalgrande Padana. Tevens is Smit Tegels exclusief dealer van Motto by Mosa.
kennis smit tegels
Kennis
Kom vrijblijvend eens kijken en laat u deskundig door ons adviseren over de vele mogelijkheden. 
kunde smit tegels
Kunde
Ons tegelzetbedrijf realiseert de meest uiteenlopende projecten. Groot of klein, iedere opdracht heeft telkens weer de uitdaging van de perfectie in zicht.

Bereikbaarheid

De showroom en tegelzetbedrijf Smit zijn gemakkelijk bereikbaar en te vinden op het industrieterrein Eemspoort.
Smit Tegels Groningen B.V.
Jeverweg 2-7 Groningen
T: 050 5490737

Plan uw route

Openingstijden

Ma.13:00 - 17:00 uur
Di.10:00 - 17:00 uur
Wo.10:00 - 17:00 uur
Do.10:00 - 17:00 uur
Vr.10:00 - 17:00 uur
Za.10:00 - 14:00 uur
Zo.gesloten

Contact

Telefoon: 050-5490737
E-mail: info@smittegels.nl

Adres Jeverweg 2-7 9723 JE, Groningen

Postadres Postbus 5042 9700 GA Groningen

Volg ons 

erkend leerbedrijf smit tegels
www 5 star logo
telefoon smit tegels logomail smit tegels logo
cross